Fil 3: Week vanaf 27 Feb

RUS

  • Vertel vir mekaar waar julle hierdie week die Here sien werk het.  Laat iemand bid en vir die Here vra om met julle te praat.

HOOR

Lees Filippense 3 uit Die Nuwe Testament vir Kinders [Julle kan gerus die teks opdeel en elke dag hierdie week ‘n entjie verder lees – daar’s baie om oor te gesels in hierdie hoofstuk!]

Onthou, jy is Jesus se Kind

3      1–6 Onthou altyd, jy is die Here se kind. Daarom moet jy nie met ’n lang gesig rondloop nie. Wees liewer vrolik en glimlag.

Oppas vir maats wat vir jou sê hulle is God se kinders, maar dan wil hê jy moet lelike dinge saam met hulle doen. Dit is mos nie hoe jy wil wees nie. Jy is ’n kind van God. Daarom sal die Heilige Gees jou ook help om net vir God gelukkig te maak. En weet jy wat? Dit maak nie saak as mense lelike dinge vir jou sê of jou ongelukkig maak nie. Nee wat, al wat eintlik saak maak, is dat jy sal onthou dat Jesus vir jou lief is en dat jy vir Hom belangrik is. Dit moet jou baie bly maak.

Ek, Paulus, het ook eers gedink dat mense se dinge belangriker as God se dinge is. Ek wou eerder mense tevrede stel as vir Jesus. Dit was ’n groot fout. Ek het wel gereeld kerk toe gegaan. Ek het ook my kerklesse goed geleer en het beter gedoen as my vriende. Maar al het ek al die dinge gedoen, was ek nie vir Jesus lief nie. Dit was ’n baie groot fout.

Jesus is vir my die Belangrikste van Alles

7–8 Jesus is nou vir my die belangrikste van alles. Niks is vir my so belangrik as dat Jesus my groot Vriend is nie. Dat ek sy vriend mag wees en Hom goed ken, maak my die gelukkigste van alles. Daarom maak dit nie saak of ander mense vir my lag of my spot as ek nie lelike dinge wil doen nie. Luister ’n bietjie hier, sê nou ek moet kies tussen:

•      vriende wat almal met my gesels en sê hoe belangrik ek is net sodat ek verkeerde dinge saam met hulle moet doen wat vir Jesus ongelukkig maak, of

•      om vir Jesus gelukkig te maak, al spot en lag mense vir my.

Wat sal ek kies? Ek dink jy het reg geraai: natuurlik sal ek kies om Jesus gelukkig te maak. Weet jy wat? As iets vir Jesus hartseer maak, wil ek dit nie doen nie, maak nie saak hoe lekker dit vir my lyk om dit te doen nie. Jesus is vir my belangriker as enigiets wat ek ken. Daarom sal ek alles doen, net sodat Jesus my Vriend kan wees en ek Hom nie hartseer maak nie.

Jesus se Vriende is Welkom by God in die Hemel

9–11 God is ook jou Vriend, as Hy sien dat jy Jesus se vriend is. God gaan nie vir jou vra hoe belangrik jy vir jou maats is en of jy maar net altyd soet was nie. Nee, Hy gaan vir jou vra of jy Jesus se vriend is. Dit is wat vir Hom belangrik is. Jy hoef nie bang te wees dat God vir jou gaan kwaad wees omdat jy partymaal ook stout was nie. Hy gaan dit alles vergeet omdat jy Jesus se vriend is.

Ek, Paulus, wil maar net Jesus se vriend wees, dis al. Weet julle, Jesus was mos dood en al begrawe. Toe het God Hom lewendig gemaak. God is so sterk dat Hy dit kan doen—niemand anders kan nie. Omdat ek Jesus se vriend is, weet ek dat God my ook eendag so gaan lewendig maak, sodat ek in die hemel saam met Hom kan wees. Daarom maak dit nie vir my saak as ander mense nou met my lelik maak of met my spot omdat ek nie verkeerde dinge wil doen nie. Ek weet, mense het Jesus ook seergemaak en lelik met Hom gepraat toe Hy net vir God gelukkig wou maak. Slegte mense sal dit met my ook doen. Maar dit maak nie saak nie en dit pla my ook nie, want dit wys vir my dat ek en Jesus vriende is. Maar ek weet ook dat, soos Jesus nou in die hemel is, ek ook eendag in die hemel gaan wees – ons is mos vriende.

Ek Doen my Bes vir Jesus

12–16 Jy het seker al by die skool resies gehardloop? As die skoot klap, is daar mos net een ding wat vir jou belangrik is—jy wil eerste by die wenpaal kom. So moet elkeen wat vir Jesus liefhet, ook leef. Ons probeer elke dag net vir Jesus gelukkig maak. Ek, Paulus, kry dit nie altyd reg nie, want ek doen partymaal ook maar verkeerde dinge. As ek ’n fout gemaak het, probeer ek my bes om net weer so te leef dat dit Jesus gelukkig sal maak. En as ek die verkeerde ding so wil-wil doen, sien ek Jesus se hand wat my styf vashou. Hy help my, want Hy is altyd by my.

Elke ding wat ek doen, probeer ek so doen dat God sal sê ek het gewen. Ek laat my nie afsit as ek foute maak nie. Soos iemand wat resies hardloop, kyk ek nie om nie—ek probeer net vir Jesus gelukkig maak. En as God bekers na die resies uitdeel, sal Hy vir my ook een gee. Dit sal nie sommer ’n gewone beker wees nie—die prys sal wees dat ek hemel toe sal kan gaan, omdat ek geleef het soos iemand wat net vir Jesus geleef het. Jy weet mos nou hoe om ’n gehoorsame kind vir die Here te wees. Gaan wees dit nou, net vir Hom.

Jesus gaan jou Hemel toe Vat

17–21 As jy vir Jesus lief is, moet jy, net soos ek, jou bes probeer om Hom gelukkig te maak. Dit maak my baie hartseer dat daar nog mense is wat nie van Jesus hou en niks vir Hom omgee nie. Hulle doen dinge wat Jesus baie seermaak. Hulle wil net dinge doen wat vir hulle lekker is—dit maak nie vir hulle saak of Jesus daarvan hou of nie. Hulle dink hulle is baie oulik as hulle dinge doen wat sleg is. Maar hulle moenie met die Here sukkel nie. As hulle hulle oë uitvee, sit hulle in die hel.

As jy Jesus se vriend is, hoef jy nie bang te wees dat jy hel toe sal gaan nie. Nee, jy sal hemel toe gaan. Jesus Christus sal eendag van die hemel af kom om jou te kom haal. Dan sal jy saam met hom hemel toe gaan. Hy sal jou dan ’n baie spesiale liggaam gee. So sal jy dan saam met God en die engele in die hemel kan bly. Jesus kan dit doen, want Hy is baie sterk. Hy kan doen net wat Hy wil.

Gesels oor die teksgedeelte (ouers kan ook na die inligting in die kleingroepmateriaal kyk).

  • Wat in die teksgedeelte spreek julle aan?  Hoekom spreek dit jou spesifiek aan?  Wat sê die Here daardeur vir jou?
  • Vertel vir mekaar waartoe Jesus julle nou roep.
  • Sondag is Nagmaal!  Gesels saam oor wat dit beteken.  (Ouers kan die boekie Berei jou kinders voor om deel te neem aan die Nagmaal aflaai – dit gee riglyne hoe om met jou kinders te gesels oor die Nagmaal.)

LEEF

Gaan deur jul gebedslys- is van jul gebede beantwoord?  Sê dankie!  Maak ‘n lys van die goed waarvoor julle hierdie week gaan bid.  Bid saam vir mekaar en die dinge op jul lys.  Onthou ook om deur die week te bid vir die dinge op die gebedslys in die

Huisgodsdiens filippense 3

Maak 'n bydrae

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.