JAAR VAN DIE BYBEL 2020

Bybelgenootskap vier vanjaar hulle 200ste verjaarsdag. In November kom daar ook ‘n splinternuwe Afrikaanse vertaling, die Bybel Direkte Vertaling, of kortweg, die 2020-Bybel.

Ons vier hierdie Jaar van die Bybel met ‘n Eenjaar Bybelleesprogram.

Lees die Bybel deur in 2020!

Lees vier hoofstukke per dag uit die OT en NT om die Bybel in een jaar deur te lees.

 1. Die gedeeltes uit die OT bevestig jou in die verhaal van God se seën vir almal en alles wat bestaan.
 2. Die gedeeltes uit die NT bevestig jou in die verhaal van Jesus en sy kerk wat die boodskap van verlossing na alle nasies toe neem sodat hulle die ewige lewe kan beërwe deur geloof en gehoorsaamheid.
 3. Die gedeeltes uit Psalms vorm daagliks jou gebede.
 4. Die gedeeltes uit Spreuke vorm daagliks jou lewe.

Laai hier af: Pdf – in vier kwartale opgedeel
Ook beskikbaar in gedrukte vorm by kerkkantoor.

GETUIENISSE VAN ONS LIDMATE WAT DIT REEDS VOLG

Ek het lidmate gevra wat die leeswerk vir hulle beteken en of ek moet aanhou om my daaglikse Whatsapp boodskap te stuur. Hier is van hulle antwoorde:

(as jy nog wil inskakel, stuur net vir my jou selnommer na nul-agt-twee-574-9191 met jou naam en van, en lys my as ‘n kontak op jou selfoon sodat jy my whatsapps kan ontvang)
1. Ja, groot asseblief  ….gaan net so voort. Nuuskierigheid maak dat jy tog na alles kyk en ‘n gevoel kry van die Bybel as eenheid. My ma.

2. Jou bydraes moet VERSEKER voortgaan!!!! ek moet egter beaam dat, alhoewel ek alles lees, ek ook baie meer verdiep raak in die OT/NT verhale en my opsommings wys dit. ek gaan beslis nou ook omswaai en Spr 1e lees. Baie baie dankie vir jou reuse aandeel om 2020 die jaar van die Bybel (jou oproep aan ons) vir my te maak! GOD IS GROOT, GETROU EN BAIE GEDULDIG MET MY. Hannie.

3. Ja asb gaan voort! Ek geniet die opsomming … Dalien.

4. Ek waardeer jou bydraes maar die Psalms beteken vir my op hierdie stadium baie elke dag. Nogmaals Dankie. Mooi aand vir julle. Liésl.

5. Gaan asseblief voort. Ek het van die begin met Sp begin,dan Ps dan Mat en dan Gen. Ryke verskeidenheid met waarhede. Eben.

6. Baie dankie Chris. Soos met die jarelange Bybelskool is hierdie leesprogram nog ’n manier om op ’n gedissiplineerde manier elke dag met die Bybel besig te wees. Ek het dit nodig in my lewe. Jou kommentaar is altyd waardevol as jy dit kan volhou. Dalene

7. Ek geniet OT verhale net so baie maar bly nog by. Sal dalk ook my lees omskakel om Spr en Ps eerste te lees. Sal sien hoe dit gaan as ons terug by huis is met ander roetine. Jou bydrae in die oggend is motivering vir my om te lees. Ursula.

8. Chris baie dankie vir jou daaglike stukkies. Dit gee lig op baie vd gedeeltes wat ons behandel.  Hou so aan as jy kan..ons beide is betrokke en een lees hardop voor uit die Bybel, die ander een lees jou insette, so kan ons saam gesels oor dit wat ons lees, amper soos ons eie selgroepie tuis. Ons voel ook soms dis te veel vir saans en het nou begin om soggens Gen te lees want die storie is so interressant. Maar dan is Matt net so lieflik en Psalms gee die stilte en gebede vir elke dag, maar Spreuke bly die boek met al die lesse en leringe vir ons lewens elke dag   ….  Ons ook het al die Bybel n paar keer van voor tot agter deur gelees, maar jou manier van 4 boeke  op 1 slag is baie interressant …baie dankie. Poppie en Paul

9. Oh ja, Chris!! Jou bydraes beteken baie vir my en ja, ek raak ook in party dele vasgevang, maar dis die  idee, dink ek!  Ek dink God self weet wat ek vir die spesifieke dag nodig het!  Ek raak net nie angstig as ek nie by als kom nie.  Baie dankie vir al jou hulp en input! Biffy.

10. Dankie Chris dit is ‘n wonderlike wegwyser. Ek lees oggende die OT en die Ps en dan raak ek stil en praat met my Vader. Ek doen Mat en Spreuke saans. Moet asb nie ophou nie….dit is so wonderlik. Nellie.

11. Jou insette is vir my baie werd. Daar kom altyd iets te voorskyn wat ek nie tevore raakgesien het nie.  Ek lees graag Genesis en Matteus saam en raak opnuut bewus van die wonder van God die Vader wat van die grondlegging van die aarde af in beheer bly en dan God  die Seun, Jesus wat in die NT steeds die goue draad van God se genade aan ons openbaar. Ek is veral diep geraak deur jou woorde by 11Januarie: “God se wil word in ons eie keuses verwerklik”(oor Esau se keuse)  Ek skryf maar in n joernaal neer as daar iets is wat ek raaklees ‘asof vir die eerste keer!’ , sodat ek later daarheen kan terugkeer. Ek lees dan Spreuke en Psalms soms op ander tyd deur die dag met n ander ingesteldheid, soos om stil te word in gebed of bepeinsing. Dit is vir my ook baie spesiaal om te weet daar is n hele klompie mense wat elkedag  stilstaan by dieselfde Skrifgedeeltes. Ek het die Bybel natuurlik al paar keer in my lewe deurgelees maar nooit op hierdie manier nie.  Baie dankie vir die geleentheid wat jy vir ons geskep het , Chris! Ek besef jou werklas gaan weer toeneem en dat jy dalk bietjie moet afskaal . Weet net, ons het groot waardering! Vinie.

12. Hello Chris, ek het ook gevind ek raak so verdiep in die OT, dat ek eintlik die NT afskeep. Ek het toevallig in Desember (en in my voordeel!) die NT klaargelees; dus is dit redelik vars in my geheue en kan ek meer fokus op Spreuke en Psalms. Ek het gevind dat hierdie volgorde vir my werk: Psalms en Spreuke in die oggend. Ek bou my gebede rondom Psalms en gebruik Spreuke om my “straatslim” vir die dag te maak. Saans fokus ek op die OT en sluit af met jou waardevolle en baie interessante insette en opsommings vir nabetragting (baie dankie daarvoor Chris….. en as jou tyd dit toelaat, sal jou verdere bydraes baie waardeer word).  Jy is welkom om my program met ander in die groep te deel. Groete, Philip

     

Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment

Kommentaar en navrae

 • Avatar

  Radie Rademeyer

  |

  Goeie dag
  Ek is n 79 jare oue mans persoon gesond sterk en baie gesond Ek sal baie graag by iemand wil bly wat hulp nodig het met vervoer om takies te verrig te help waar ek kan inslaap
  My naam is Radie Rademeyer kontak nommer 0732641032 verwysings beskikbaar

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Die probleem is dat eiename gewoonlik nie “die” vooraan het nie. Miskien moet mens dit as ‘n titel beem, want dsn maak die “die” sin. “Die Christus.” “Die Duiwel.”

 • Avatar

  mariette

  |

  ‘n Goeie môre vanuit en van die Baai se tipiese dae….
  Ernst sê:
  “Die gebruik van die hoofletter het met “sterstatus” eintlik bloedweinig te doen – wel met die spelreël in die AWS wat bepaal dat eiename so geskryf word. Vgl ook “die Bose” in Mat 13:19.”
  Persoonlik glo ek dat die betrokke vertalings ook maar saamhang met die ‘geloofsoortuiging’ van die betrokke partye, soos gees of met die hoofletter by Gees – soos dit in Johannes 3,en veral by 4:23-24, vertaal word.

  ‘n Baie geseënde dag toegewens, met ‘n hand-aan-hand se stap saam met Jesus in jou gees.

 • Avatar

  Mariette

  |

  Lekker as iemand so wakker loop, Alwyn.
  Ek het julle twee se opmerkings vir Ernst (Kotzé) aangestuur. Dan hoor ons bietjie wat hy sê.
  Seëngroete

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Ek weet nie regtig die rede nie. Die 2020-vertaling vertaal al tien voorkomste van Duiwel in die NT regdeur met ‘n hoofletter. Dit is nogal vreemd met die “die” vooraan.

 • Avatar

  Alwyn Du Plessis

  |

  Askies 2020 vertaling Nie 2920 nie

 • Avatar

  Alwyn Du Plessis

  |

  Môre Chris .Help asseblief. Hoekom verkry die duiwel sterstatus in 2920 Bybelvertaling met ‘n hoofletter D Efesiers 4:27
  Groete

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Ons gaan voort met daardie diens. Marlein van Deemter hanteer dit.

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Oor die “ware” vertaling. Elke vertaling het sy waarde. Die 1983-vertaling is in makliker Afrikaans, maar meer onakkuraat. Die 1953-vertaling is ouer Afrikaans, maar baie na aan die oorspronklike teks. Die 2020-vertaling is meer moderne Afrikaans, maar ‘n meer direkte vertaling van die oorspronklike teks. Ek gebruik self nou die 2020-vertaling, maar lees ook graag in die ESV en die NET Bible. Kyk op Youversion se Bybeltoepassing.

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi Francois, dit is die 2020-vertaling van Bybelgenootskap. Jy kan dit gratis lees by https://biblesa.co.za/ of op hulle toep.

 • Avatar

  Francois Smith

  |

  Geagte Dr Chris van Wyk : ek het na U video geluister “WAARHEID vs DWALLEER , en omdat ek self ook in ons Wonderlike Vader Almagtig se Woord leef, het ek na die video tot die slotsom gekom dat die leiers in die Algemene Sinode ons Wonderlike Vader Almagtig GLADNIE KEN NIE , want net onkundige nie-weergebore mense kan die besluite neem wat hulle neem, soos U ons dit onder die aandag gebring het. Dr Chris, ek wil net weet uit watter Afrikaanse Bybel Vertaling leef en werk U , want ek herken nie die Woord wat U op die video gegee het. Ek het by Kairos Netwerk aangesluit om deel te wees van die soeke om die NG Kerk te stig in die volmaakte waarheid van ons Wonderlike Vader Almagtig, en dit was dan ook op Kairos Netwerk se whatsapp-groep lommunikasie waar ek hierdie week U genoemde video gesien het. Daar is 5 Afrikaanse Bybels op die mark, en meer as 360 Engelse Bybels…….WAT is volgens U die WARE Afrikaanse en Engelse Vertaling van al hierdie Bybels? Elke mens het ‘n unieke vorm van SPRAAK(Joh 8:43,44), en dan ook nog meer ons Wonderlike Vader Almagtig, dan ontstaan die HOE kan ons Vader Almagtig MEER as EEN vorm van spraak he’, vanwee al die verskillende vertalings? WIE in die Leierskap van die Kerklike Denominasies, KEN NIE die WARE SPRAAK van ons Wonderlike Vader Almagtig ? Daarom my vraag aan U, want indien ons die Evangelie van ons Vader Almagtig verdraaid aan mense verkondig, SAL hulle BLOED op ons hoofde wees. Vrede en liefde in Christus Jesus het ek vir U en die mede Gelowiges. Amen.

 • Avatar

  brian strydom

  |

  sal plasing van studente verblyf advertensie voortgaan?
  die dame wat oorbodig verklaar is was onseker
  mooi loop. Brian

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Dankie!

 • Avatar

  mariette

  |

  Môre-môre!

  Dankie Chris. Die reeks dra baie praktiese wenke oor en is verrykende luistergenot vir elkeen. Elke dag iets nuuts om na uit te sien!

  Seën daarop toegebid
  Mariette

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Nee, Elmarie, jy hoef nie. Ons kan 250 mense akkommodeer. Skryf net in by die deure. Baie welkom.

 • Avatar

  Prof Elmarie Venter

  |

  More Ds Chris. Ons is 3 wat wil bywoon. Moet ons nog bespreek? Groete
  Elmarie

 • Vreesloos 1

  |

  […] Pinkster-reeks se titel vanjaar is “Vreesloos”– oor geloof in ‘n tyd waar ons bang […]

 • 21 Mei 2020

  |

  […] Pinkster-reeks se titel vanjaar is “Vreesloos”– oor geloof in ‘n tyd waar ons bang […]

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Ons het vir baie lank ‘n versorgingskommissie gehad vir leraars en personeellede. Dit was persone in die gemeente wat gereeld op informele wyse met elkeen van ons kontak gemaak het, belanggestel het in wat in ons lewens aangaan, uitgevra het na uitdagings, en vir ons gebid het. Dit was benewens die diensverhoudingekommissie wat meer op die formele dinge gekonsentreer het. Die inperking het ‘n bietjie daaraan verander, maar dit was ‘n baie goeie informele sisteem van versorging.

 • Avatar

  Des Sampson

  |

  Goeie dag. Ek is voorsitter van die DVK op Hartenbos. Wat doen julle mbt die versorging van predikante en kantoor personeel?