• Home
 • Getuienis
 • HET JY DIT GESIEN….HET JY DIT GELEES…GAAN JY IETS DOEN ??????

HET JY DIT GESIEN….HET JY DIT GELEES…GAAN JY IETS DOEN ??????

My  oog dwaal terug na die liturgiese ruimte.  Die lang stroke materiaal wat dit aan die kante omsoom het, is weg. Die skilderye is af.  Waar die kruis en in doeke toegedraaide Christus gehang het is iets totaal nuuts. Vanwaar ek sit kan ek nie die teks lees nie, maar die volstroom  (van wat ookal ) vanuit ‘n perfekte hand vloei mildadig deur die teks. 

Die kinderkoor sing aangrypend in hulle onskuld en dit is asof hulle bruisende jeug ook die gemeente aangryp tot jubelende lofprysing.  Chris vind in sy prediking aansluiting by die film The Bucket List en waar ek nou op my lewenspad staan, begin dit ‘n werklikheid word.  Wonder jy ook soos ek wat op jou bucket list moet wees voordat ons die tydelike met die ewige verwissel?

Chris verwys telkens na die skildery en verduidelik hoe die oorvloei van God se genade uit ons geesvervulde lewens na ander moet oorvloei . Hy lees egter nooit die teks op die skildery nie. Hoe hard ek ook al probeer om die teks te lees, dit bly sonder sukses.

Na die diens bly ek rustig sit en groet bekendes soos hulle die kerk verlaat. Ek wil weet wat op die skildery staan.  Met bykans almal uit die kerk gaan staan ek voor die skildery.  Ek verkyk my aan die byna volmaakte hand en die oorvloedige vloei van die ”olie ”.  Die kunstenaar skrif lees vir my ongeoefende oog effe moeilik . Ek lees:

“Die Gees van die Here is op My, omdat hy My gesalf het om die evangelie aan die armes te verkondig. Hy het My gestuur om vrylating aan die gevangenes uit te roep en herstel van gesig aan blindes,  om onderdruktes in vryheid uit te stuur, Om die genadejaar van die Here aan te kondig .“  Lukas 4 v 16-10

Ek staan in stille verwondering en kyk na die skildery se samestelling. Die stroom sny deur die middel van die teks, so asof hy alles saamvat na waarheen hy val.  Is ek die “my” in die teks? Is dit wat ek moet gaan doen omdat die Gees van die Here so oorvloedig oor my kom sodat ek dit moet laat oorloop na ander? Ek gaan haal my kamera want in hierdie teks is iets vasgevang wat ek vir die oomblik nie kan assimileer nie.

Terug by die huis kon ek die skildery in detail op die rekenaar bekyk – die wonder van die tegnologie!   Ek kon in-zoom sodat die kunstige letters uitmekaar skuif en ek die teks letter vir letter kon lees. Die teks is so bekend. Ek gaan haal my Bybel en soek die teks op.

Skielik val alles in plek. Dis Jesus wat aan die woord is en Hy praat van Homself. Dis HY wat gesalf is en die opdrag was aan Hom. Die hoofletters in die Bybelteks verwys na Hom. In die teks op die doek is die verwysing in klein letters (is dit dalk ek ?).

Alida Bothma (die kunstenaar): as dit ‘n skryffout was, het Iemand jou pen vasgehou. Dit het vir my duidelik geword dat die oorvloedige genade wat ek ontvang, deur my, na ander moet loop. Jy het wetend of onwetend my “Bucket List“ aangespreek. Ek hoop dat my gewaarwording ook aan almal wat hierdie belewenis lees, sal laat deel in die genadejaar wat ons met mekaar moet deel en na ander moet uitdra.

As jy tot hier gelees het, dankie dat  ek dit met jou kon deel.

Vrede en vreugde

Frik Buys

     

Trackback from your site.

Leave a comment

Kommentaar en navrae

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Dankie!

 • Avatar

  mariette

  |

  Môre-môre!

  Dankie Chris. Die reeks dra baie praktiese wenke oor en is verrykende luistergenot vir elkeen. Elke dag iets nuuts om na uit te sien!

  Seën daarop toegebid
  Mariette

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Nee, Elmarie, jy hoef nie. Ons kan 250 mense akkommodeer. Skryf net in by die deure. Baie welkom.

 • Avatar

  Prof Elmarie Venter

  |

  More Ds Chris. Ons is 3 wat wil bywoon. Moet ons nog bespreek? Groete
  Elmarie

 • Vreesloos 1

  |

  […] Pinkster-reeks se titel vanjaar is “Vreesloos”– oor geloof in ‘n tyd waar ons bang […]

 • 21 Mei 2020

  |

  […] Pinkster-reeks se titel vanjaar is “Vreesloos”– oor geloof in ‘n tyd waar ons bang […]

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Ons het vir baie lank ‘n versorgingskommissie gehad vir leraars en personeellede. Dit was persone in die gemeente wat gereeld op informele wyse met elkeen van ons kontak gemaak het, belanggestel het in wat in ons lewens aangaan, uitgevra het na uitdagings, en vir ons gebid het. Dit was benewens die diensverhoudingekommissie wat meer op die formele dinge gekonsentreer het. Die inperking het ‘n bietjie daaraan verander, maar dit was ‘n baie goeie informele sisteem van versorging.

 • Avatar

  Des Sampson

  |

  Goeie dag. Ek is voorsitter van die DVK op Hartenbos. Wat doen julle mbt die versorging van predikante en kantoor personeel?

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Dit was Rethie van Niekerk se preek. Sy het in die preek verwys na die Hebreeuse woorde.

  Die eerste reël (seën) het drie woorde, dan vyf woorde, dan sewe woorde.  15, 20, 25 konsonante (onthou ʾ is ook ‘n konsonant).  11, 13, 16 lettergrepe (ek het weer getel, en dit is die korrekte aantal).

  24 yĕbārekkā yĕhwâh wĕyišmĕrekā
  25 yāʾēr yĕhwâh pānāyw ʾēlêykā wîyḥunekā
  26 yiśāʾ yĕhwâh pānāyw ʾēlêykā wĕyāśēm lĕkā šālôwm

  Hoop dit maak sin.

 • Avatar

  Annemarie vn Zyl

  |

  NUM 6; GOD SE SEEN, Goeiemore
  Ek het vanoggend hierdie Bybelstudie gedoen en dit was wonderlik. Die deel DIE TEKS verstaan ek egter glad nie. ek kry die aantal woorde reg maar glad nie die konsonante en lettergrepe nie. Ek verstaan ook nie die doel van hierdie deel nie, tensy jy wil bewys dat dit menslik amper onmoontlik is om die seen so te skryf, met die spesifieke aantal konsonante en lettergrepe sonder God se ingryping.. ek sal dit waardeer as iemand die deel in kort vir my verduidelik Baie dankie Annemarie van zyl.

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Dankie Corrie! Mooi jaar vir jou.

 • Avatar

  Corrie

  |

  Ds. Chris, soos altyd ń opbeurende en positiewe bydra deur U, vir die toepassing deur die kinders van God. Selfs hulle wat Hom nog nie as hul Saligmaker en Verlosser aangeneem het nie, sal baat by diė insetsel. Ek vra dat God se seën op U sal rus.

 • Avatar

  C Joubert

  |

  Inspirerende en besielende boodskappe

 • Avatar

  Sonja Lizemore

  |

  Beste Ds Chris.
  Net n GROOT DANKIE vir die liedere. Dit is baie spesiaal.

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi Carol, jy is reg, dit is ‘n kosbare insig! Ek het ook onlangs gepreek oor die inwonende Christus, as jy meer wil lees. Baie seën.

 • Avatar

  Carol

  |

  Baie dankie vir die eerste keer in my lewe besef ek nou wat my probleem is. Ek het nog nie vir JESUS in my ontdek nie dis geen wonder dat my verhouding met JESUS nêrens kom nie. Geen ontmoeting geen kennis of wysheid en GEEN GROEI.

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi Annelize – ons hou dienste in die kerkgebou (Louis Bothasingel 177, Somerstrand) om 09:00 Sondae tegelykertyd met ons Youtube erediens ook om 09:00. Ons het ook ‘n meer informele Youtube erediens – Pulse – wat van 11:00 af op ‘n Sondag beskikbaar is. Ter wille van die personeel se verlof sal ons DV van 27 Desember tot 24 Januarie nie fisiese eredienste in die kerk hê nie, net die Youtube erediens 09:00. Dié dienste word weer hervat van 31 Januarie af sowel as moontlik ‘n aanddiens om 18:30. As jy hier is, maak ‘n afspraak dat ons jou kan verwelkom. My sel is “nul agt twee 5749191”. Groete, Chris van Wyk.