Skip to main content

Bybelskool oor die boek Job 13 Januarie

Job-Desespere--Job-in-Despair---from-Drawings-for-the-Bible-published-by-Verve-by-Marc-ChagallEk het so pas my voorbereiding vir die boek Job klaargemaak. Ek plaas die inleiding DV 12 Januarie 2016 vir ons eerste byeenkoms 13 Januarie in die konsistorie. Daarna lees ons ‘n hoofstuk uit die boek elke weeksdag tot 16 Maart.
  • Ek is getref deur Job se deurbreking van ‘n eenvoudige oorsaak-en-gevolg teologie. God se wêreld is meer kompleks as dit.
  • Ek is getref deur die antwoord op die vraag na regverdigheid – kan ‘n mens staatmaak daarop dat dinge reg uitwerk? In ‘n ontmoeting met God lê insig en lotsverandering opgesluit.
  • Ek is getref deur die vraag na vroomheid – sal ‘n mens lojaal bly aan God al gebeur wat ook al met jou? Ek is geïnspireer deur Job se voorbeeld van volharding in alles, en sy gebed wat God se toekoms vir ander oopsluit.
Dit is die laaste boek in die reis wat hierdie gemeente met die Bybel in 2008 saam met my begin het. Kom voltooi die reis saam met my. Bydraes sal beskikbaar wees by Bybelskool.com/job van die 12de af. Enigiemand is welkom om die bydraes ook in hulle Inbox te ontvang. Registreer by Bybelskool.com/subscribe. Dit is gratis.
Chris van Wyk

Job

Lewer kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.